Harjuniitty


Osasto Rinne 10-17-vuotiaille

Harjuniityn lastensuojelulaitoksen osasto Rinne on 7 -paikkainen yksikkö. Osasto Rinne on tarkoitettu 10–17 -vuotiaille lapsille ja nuorille. Keskitymme pitkäaikaisiin sijoituksiin, mutta otamme kiireellisiä sijoituksia vastaan paikkatilanteen niin salliessa. Myös kiireellisellä avohuollonsijoituksella on mahdollista saapua osasto Rinteeseen. Rinne sijaitsee rauhallisella asuinalueella Soppeenmäessä Ylöjärvellä, josta on Tampereen keskustaan lyhyt 20 minuutin ajomatka.

Yhteistyö lapsen perheen, tukiverkoston ja asioista vastaavien sosiaalityöntekijöiden kanssa kuuluu luonnollisesti työkuvaamme. Kartoitamme lapsen elämäntilanteen; ja etsimme lapsen elämäntilanteeseen ratkaisuja. Sijoituksen tavoitteena on lapsen kotiutuminen ja oikeiden tukimuotojen löytäminen lapsen tueksi. Osasto Rinteessä harjoittelemme arkitaitoja, kuten oman hygienian, vuorokausirytmin, vastuun ja omien asioiden huolehtimista. Pyrimme myös yhteistyössä löytämään lapsen koulunkäyntiä tukevat rakenteet.

Nuorella on mahdollisuus saada Harjuniityn tarjoama jälkihuolto, kun nuori saavuttaa täysi-ikäisyyden mikäli siihen yhteistyössä päädytään. Jälkihuolto voi olla asumista Harjuniityn tontilla sijaitsevassa jälkihuoltoyksikön soluasunto Huvikummussa tai jälkihuoltopalveluna tuntikohtaisesti tehtynä nuoren omaan asuntoon.

Osasto Harju 15–21-vuotiaille

Harjuniityn lastensuojelulaitoksen osasto Harju on 7 -paikkainen yksikkö. Osasto Harju sijaitsee Ylöjärven keskustan tuntumassa Soppeenmäessä. Paikka on suunnattu sijaishuollon piirissä oleville 15–17 -vuotiaille nuorille.

Tukea ja opastusta, vastuuta ja valmiuksia. Osasto Harju tarjoaa yhteisöllistä, tuettua ja vastuullista asumista nuorille, jotka harjoittelevat itsenäistymistä omaan elämään. Nuoret opettelevat elämänhallintaan liittyviä arkisia taitoja, kuten kotitaloutta sekä rahankäyttöä erillisellä harjoittelurahalla. Turvallisesti, ohjatusti ja oma-aloitteisesti nuori harjoittelee valmiuksiaan. Osasto Harjussa tuetaan opintoja, sekä tarvittaessa pyritään löytämään nuorelle häntä motivoiva opintopolku.

Nuorella on mahdollisuus saada Harjuniityn tarjoama jälkihuolto, kun nuori saavuttaa täysi-ikäisyyden, mikäli siihen yhteistyössä päädytään. Jälkihuolto voi olla asumista Harjuniityn tontilla sijaitsevassa jälkihuoltoyksikön soluasunnossa Huvikummussa tai jälkihuoltopalveluna tuntikohtaisesti tehtynä nuoren omaan asuntoon.

Tutustu Harjuniityn esitteeseen: Harjuniitty (pdf)

Harjuniitty osasto Rinne:

Kuntotie 33
33470 Ylöjärvi

Puh (03) 348 1033
Gsm 050 357 0723
Fax (03) 348 6533

email: rinne@kumpuniitty.fi

Harjuniitty osasto Harju:

Kuntotie 32
33470 Ylöjärvi

Puh (03) 348 1066
Gsm 050 596 5458
Fax (03) 348 1065

email: harju@kumpuniitty.fi

Paikkatiedustelut:

Johtaja Tomi Puranen
gsm: 050 432 7082
email: tomi.puranen@kumpuniitty.fi